Silly Season sommaren 2024

1
Andrealdo

Det var länge sen jag kände mig så nöjd med truppläget inför nästa säsong. Det är väl tre spelare som riskerar att lämna, men jag tror dom blir kvar. För jag hoppas PL-klubbarna vill se en till säsong av Latte Lath innan de öppnar plånboken. Hans stats innan Boro-tiden är ju inte imponerande. Hackneys skadesäsong lär också göra att han blir kvar. Och McGree har också haft en strulig säsong. Vill han vara kvar? Jag hoppas han går in med rätt inställning till nästa säsong.

Så därför ser truppen ganska bra ut i nuläget.

MV: Dieng har blandat och gett, men känns ändå bättre än Steffen säsongen innan. Sol Brynn och Zach Hemming har gjort flera bra säsonger på lån, så dags att ge nån av dom chansen som backup och skeppa Glover.

HB: Tommy Smith är tillbaka nästa säsong efter skadan. Men jag vill gärna se kontrakt till Ayling. Väldigt stark offensiv kraft på kanten. Köra Ayling i matcher mot lag på undre halvan och Smith mot topplagen.

VB: Efter en trög start tycker jag Engel gjorde en riktigt bra säsong. Bangura känns som tveksam backup. Ryan Giles har ju knappt fått speltid i varken Luton eller Hull. Kanske kan vi låna tillbaka honom nästa säsong. Men behövs det?

MB: Här ser det riktigt bra ut. Lenihan missade ju nästan hela säsongen. Är en av ligans bästa. Fry vet vi ju också håller hög nivå när han är skadefri. Sen har Rav van den Berg klivit fram i deras skadefrånvaro och varit vår bäste back. Sen finns ju också Matt Clarke som är briljant mot lag på under halvan, men som har svårt med tempot mot bättre lag.

DM: Här får Hackney en viktig roll nästa säsong. Frågan är vem han ska spela med? Barlaser gör det okej, Howson har förlängt med ett år till. Han slarvar mycket nuförtiden, men är omtyckt bland spelarna och jag tror han kan bidra en del som inhoppare. Sen finns unge McCabe att tillgå också. Men här skulle vi behöva värva en spelare till för både bredd och spets.

OM: Här räknar jag in alla tre spelarna bakom strikern. McGree-Azaz-Jones känns som bästa trion just nu. Alla har väldigt hög nivå i sig, men är något ojämna. Så gärna en till spelare här. För reserverna Silvera-Gilbert-Forss känns sådär. Visserligen får man alltid hårt jobb från Forss och Gilbert har sett bra ut i sista två matcherna. Så kanske sälja Silvera och plocka in nån bättre?

FW: Här är det ju skämskudde på mig som ville att värvningsansvarige skulle avgå efter värvningen av Latte Lath. Kunde aldrig föreställa mig att han skulle smälla in 16 ligamål. Bakom honom finns Coburn och unge Ajay Matthews. Jag tror tyvärr att Coburn inte kommer ta ytterligare ett kliv i utvecklingen, så kanske dags att plocka in en annan anfallare som avlastar Kaffe Latten.

Så vad är rimligt att tro att vi kan värva då. Med tanke på att följande löneposter försvinner så finns ändå utrymme:
McNair
O’Brien
Greenwood
Thomas

Jag tycker vi även bör låna ut eller sälja:
Silvera
Bangura
Dijksteel
Glover
Coburn

Med nio möjliga spelare ut måste det finnas utrymme för fem nya kontrakt. Mina önskemål är då:

-En defensiv mittfältare för startelvan bredvid Hackney. Lägg gärna pengarna här.
-Ayling på kontrakt.
-Giles på lån.
-En ytter i stället för Silvera. Kan vara på lån.
-En anfallsreserv. Kan vara nån på lån.

1
Andrealdo

Här är mina önskemål för värvningar

Defensiva mittfältare:

Bajcetic, Liverpool. 19-årig stortalang som fått hela säsongen förstörd av skador. Spelade en del i PL förra säsongen. Med tanke på att han missat en hel säsong med skada lär nog Liverpool vilja låna ut honom så att han får speltid i ett a-lag. Då känns Boro perfekt.

Brownhill, Burnley. Har länge varit en av ligans bästa mittfältare. Utgående kontrakt och söker kanske ny utmaning. 28 år, så har rutin men fortsatt många bra år i sig.

W Hughes, Crystal P. Har utgående kontrakt och tveksamt om han blir kvar i Palace. Kanske att nån PL-klubb rycker i honom, annars kanske han hamnar i Championship.

Baleba, Brighton. Värvades för dyra pengar till Brighton. Men har inte motsvarat förväntningarna. 19 år gammal och Brighton kommer ha tålamod med honom. Men kanske bästa för dom är att låna ut honom en säsong så att han kommer tillbaka med större självförtroende.

Grimes, Swansea. Har spelat nästan hela sin karriär i Swansea. 28 år nu och varje säsong en av de bästa mittfältarna i ligan. Har kontrakt till 2027, men kanske är han less på att Swansea blivit ett lag på nedre halvan.

Bielik, Birmingham. Inte lika bra säsong som tidigare, då han visat att han är en ligans bästa defensiva mittfältare. Åker ur nu med Birmingham, men lär bli kvar i Championship.

Yttermittfältare:

Whittaker, Plymouth. Var en av ligans bästa spelare första halvan. Tappade sen form som resten av laget, men är en spelare som flera PL-klubbar rycker i. Enda chansen att han kan spela för oss nästa säsong är om den PL-klubb som värvar honom vill låna ut honom till ett topplag i Championship.

Rak-Sakyi, Crystal P. Har inte lyckats etablera sig i Premier League. 21-åringen var grym i Charlton i League 1 för något år sen. Palace vill nog låna ut yttern till en Championship-klubb nu.

Mason-Clark eller Poku, Peterborough. Två offensiva och snabba kreatörer i League 1 som lär spela i Championship nästa säsong även om inte Peterborough går upp. Lär dock vara ganska dyra att köpa loss.

Rudoni, Huddersfield. Är egentligen en offensiv central mittfältare, men har gjort det bra på kanterna också. Har både teknik och bra arbetskapacitet och fortfarande utvecklingsbar. Lär inte vara så dyr nu när klubben åkte ur.

S Dembele, Birmingham. Lovande ytter med briljant teknik. Kommer nog mer till sin rätt i ett offensivt spelande lag. Nu när Birmingham åkte ur lär han jagas av många Championship-klubbar.

K Dembele, Blackpool. Stor talang som inte fått det stora genombrottet ännu. Var dock en av League 1:s bästa yttrar på lån från franska Brest. Känns naturligt att nästa steg blir utlån till Championship.

Forwards:

Mubama, West Ham. 19-åringen är en stor talang som öst in mål för West Hams b-lag och ungdomslag. Verkar inte riktigt redo för PL-spel, så en utlåning till Boro där han kan ersätta Kaffe Latten då och då vore perfekt.

Chermiti, Everton. Har gjort en del inhopp i PL, men verkar som Everton vill att 19-åringen ska få mer speltid nån annanstans för att utvecklas mer. Har gjort mål varje år för Portugals ungdomslandslag.

3
Vicke2003

Paddy McNair skrev precis på Instagram att han ska lämna klubben.

www.instagram.com/p/C6lsIYNs1mS/?igsh=MXZycDRlMGx2YWdmOA==

0
UpTheBoro

Alla ni som gnäller över Howson är ute och cyklar. Utan honom hade vi aldrig varit i närheten av playoff i år. Tänk tillbaka på när vi knappt kunde ställa ett lag på banan pga alla skador, genom allt det så har han hållit ihop bitarna. Klart att det ser slarvigt ut ibland när det är nya spelare runt omkring varje vecka, ett tag spelade han mittback.

Att han behövt starta nästan 46 matcher är ju inte optimalt, men jag är iaf enormt tacksam att han varit skadefri och kunnat göra det för jag tror att vi hade legat i botten annars.

3
Vicke2003
3
Vicke2003

Boro väljer att inte värva Sam Greenwood och han skickas tillbaka till Leeds:

www.thenorthernecho.co.uk/sport/24307987.middlesbrough-transfer-decision-leeds-uniteds-sam-greenwood/

5
BIG FAT LAD

Det tackar vi för, en frispark gör ingen sommar....som man sa förr.

3
Vicke2003

Både Middlesbrough och Sheffield United försöker värva Luke Ayling just nu, enligt Alan Nixon.

3
Vicke2003
3
Vicke2003

STOR NYHET!! 🚨

Boro vill värva Michael Baidoo från Elfsborg!!

3
Vicke2003

Middlesbrough kommer inkassera ett par extra miljoner tack vare en klausul i Morgan Rogers övergångskontrakt som blev aktiverad då Aston Villa nådde Champions League

www.thenorthernecho.co.uk/sport/24323822.middlesbrough-set-aston-villa-morgan-rogers-cash-boost/

3
Vicke2003

Middlesbrough har inga planer på att värva Michael Baidoo från Eflsborg, skriver Dominic Shaw.

3
Vicke2003

Michael Carrick förlänger med Boro, trots stort intresse från Premier League-klubbar

5
BIG FAT LAD

Låter bra. Första året tog han oss till en match från Wembley. Andra året var vi också en match från Wembley. Det får anses som klart godkänt. Ser fram emot hösten, tänk er Latten skadefri en hel säsong. Och McGreede. Och Lenihan. Och Smith. Och Forss. Och Dieng. Och Hayden. Och Isiah....

Bara hoppas vi inte skänker bort 15 pinnar direkt som vi gjort de två senaste åren.


Svara på inlägget

Du måste vara inloggad för att skriva